Leveransvillkor och returer

BESTÄLLNING

Page 28 har endast ett lager, butikslagret. Föreningen förbehåller sig därför rätten att avbryta en onlinebeställning om varan ifråga samtidigt köps i butik. Om en beställning avbryts returnerar föreningen omgående genomförd betalning och informerar samtidigt kunden om avbrottet. 

LEVERANSER

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Beställningar skickas främst som brevförsändelse med PostNord. Större beställningar skickas som postpaket. 

Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara. Ej uthämtade paket returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-.

REKLAMATION

Enligt konsumentskyddslagen har köparen alltid 3 års reklamationsrätt. Varor som säljs via pagekulturscen.se är så väl nya som begagnade. De begagnade böckerna antas vara i s.k. gott antikvariskt skick (d.v.s. att varor är använda men utan direkta fel eller skador) om inte annat anges. Kunden har rätt att reklamera en vara om den har ett fel eller är i sämre skick än vad säljaren angivit, förutsatt att inte kunden själv orsakat detta. Kunden skall reklamera felet inom skälig tid från att felet upptäckts, 2 månader räknas alltid som skälig tid.

När säljaren har godkänt reklamationen ska säljaren betala tillbaka hela köpesumman och även ersätta kunden för eventuella returfraktkostnader.

Vi förbehåller oss rätten att granska varan och sedan erbjuda återbetalning, prisnedsättning eller byte.

RETURER

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du,

  • om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss
  • om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet:

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Se även konsumentverket och distansavtalslagen (https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-200559-om-distansavtal-och-avtal-utanfor_sfs-2005-59), samt EU:s gemensamma tvistlösningssidahttp://ec.europa.eu/odr.