SONDER 1/2024, fruktant

SONDER 01/2024 – FRUKTAN

För över en månad sedan kom årets första SONDER! Den här gången med temat FRUKTAN. 

Vi i redaktionsgruppen började arbetet runt allhelgonahelgen och Halloween, och diskussionen kring vad detta nummer skulle ha för tema utgick först från skräck, denna fantastiska genre där det queera alltid lurar runt hörnet. Det queera i skräck har det skrivits hyllmetrar om, och kan skrivas ännu fler, och de har hängt samman sedan långt före Sheridan Le Fanus klassiska lesbiska vampyrkortroman Carmilla, och gör det fram till samtida Oliver Sims album Hideous Bastard med tillhörande kortfilm Hideous där han utforskar sin queerhet och HIV-diagnos med hjälp av skräckfilmers estetik.

I ett försök att bredda temat något, och få det att passa även efter oktober, landade vi i fruktan. Texterna och bilderna i numret kretsar kring vad de olika litterära jagen fruktar, hos sig själva och i relationer med andra, eller vad andra fruktar hos dem. Går det att använda den fruktan, alstra kraften från den, kanske till och med bli starkare genom andras fruktan?

Den går att köpa via vår webbutik eller i vår fysiska bokhandel på Karlskronaplan 11. Den finns även att se digitalt här!

Ansvarig utgivare: Redaktionsgruppen PAGE 28

 

Ps. Om ni missade förra årets nummer för IDAHOT, kan ni kika på den här